Cursussen

Bij stichting Hondenschool “De Brabantse Werkhond” worden de volgende cursussen gegeven:

Bij ons betaalt u per 1 januari 2017 slechts €100,- per volledig lidmaatschapsjaar, dus niet per losse cursus. Ongeacht welke cursus u bij ons volgt.

Puppycursus

In onze puppytrainingen staan socialisatie en basistraining centraal. Door middel van het trainen met een clicker leren we u en uw hond de basiscommando’s aan en daarnaast is er veel ruimte voor de pups om te leren omgaan met andere honden, mensen en situaties uit het dagelijkse bestaan in het gezin. Deze cursus wordt afgesloten met een puppyproef, die toegang geeft tot de vervolgcursus: ‘Sociale Huishond’

Sociale Huishond

Bij ‘Sociale Huishond’ werken we, volgens het reglement van de FHN, aan de sociale ontwikkeling van uw (jong)volwassen hond. De honden leren in deze cursus sociaal en gehoorzaam omgaan met andere honden en mensen en daarnaast worden basiscommando’s verder uitgewerkt door middel van de clicker. Wanneer u bij ons komt trainen met een volwassen hond, zult u ook beginnen in de ‘Sociale Huishondgroep’. Deze cursus wordt afgesloten met een examen volgens de eisen van de FHN en geeft toegang tot de vervolgcursus: ‘GGB: Gedrag en Gehoorzaamheid Basis’

GGB: Gedrag en Gehoorzaamheid Basis (vervolg op Sociale Huishond)

Onze GGB-groep bestaat uit mensen die veel plezier hebben in het trainen met hun hond. In deze groep gaan we dieper in op het perfectioneren van oefeningen. Daarnaast komen er nieuwe, complexere oefeningen bij. Ook dit trainen we door middel van de clicker en wordt afgesloten met een examen volgens de eisen van de FHN.

GG1: Gedrag en Gehoorzaamheid 1 (vervolg op GGB)

GG2: Gedrag en Gehoorzaamheid 2 (vervolg op GG1)

GG3: Gedrag en Gehoorzaamheid 3 (vervolg op GG2)

GG1 tot en met GG3 zijn de cursussen die naadloos aansluiten op GGB. In deze cursussen ligt de lat steeds een stukje hoger en worden er nog wat complexere oefeningen aangeboden. Deze cursussen worden afgesloten met een examen volgens de eisen van de FHN.

Behendigheid/GGB (combigroep)

In onze combigroep combineren we GGB met behendigheid. We vinden het belangrijk dat de honden een bepaald niveau hebben, waarbij de honden los (zonder riem) kunnen volgen en gehoorzamen, zodat de veiligheid van alle honden en hun baasjes gewaarborgd blijft. In deze groep bieden we op een speelse en wellicht competitieve wijze handvatten om te groeien in de discipline van behendigheid.